SACHS støddæmpere

Støddæmpere fra Europas største OE leverandør

Støddæmperne er med til at sørge for komfort og sikkerhed på din køretur i skarpe sving og ujævnt terræn. De optager de rystelser, der kommer fra vejene, og forbedrer bilens køregenskaber, for en mere sikker kørsel. Derfor er det heller ikke lige meget hvilke støddæmpere, der bliver monteret på bilerne.

 

Fordele ved støddæmpere i OE-kvalitet
Der er mange fordele ved at benytte reservedele i OE-kvalitet - også når det drejer sig om støddæmpere til bilen.

Støddæmperne sørger for, at der altid er kontakt mellem hjulene og vejen, og reducerer derved svingninger.

Støddæmpernes opgave er, at udligne rystelser hvis der er huller eller ujævnheder i vejen. De er med til at sikre en sikker kørsel, og samtidig er de med til at beskytte karrosseriet og flere undervognskomponenter mod slid.

Ved at benytte støddæmpere i OE-kvalitet opnår du både en høj komfort og længere levetid på støddæmperne.

 

Hvad er konsekvenserne af defekte støddæmpere?
Ca. 14 % af biler på vejene kører rundt med en defekt støddæmper. Derfor er det vigtigt, at du tjekker bilens støddæmpere, når de kommer ind på dit værksted. 

Hvis man kører i en bil med slidte eller defekte støddæmpere, kan det være med til at øge risikoen for uheld, da slidte støddæmpere forstærker udsving og bevægelse i bilen. Slidte støddæmpere er også med til at øge bremselængden. Derfor er det altid en god idé at kontrollere dem, når bilen er på værksted.

Bilens støddæmpere danner sammen med spiralfjedren en forbindelse mellem affjedringen og bilens karosseri. Det er vigtigt for sikkerheden, at de er intakt, da de reducerer vibrationer i affjedringen og derved reducerer bilens bevægelser, når den f.eks. kører over et hul i vejen. Støddæmperne forhindrer egentlig bilens karosseri i at komme i kontakt med aksler og hjul, for på den måde at give en mere jævn kørsel.

Samtidig bliver bremselængden større, fordi bilens vejkontakt ikke er optimal. 

Hvornår skal støddæmperne skiftes?
Ligesom alle andre sliddele på en bil, er støddæmpernes levetid begrænset. Støddæmperne mister løbende deres egenskaber efterhånden som de slides, og som billist mærker man det sjældent da det sker gradvist. 
Hvis du opdager en defekt støddæmper, bør den skiftes. Grunden er, at det ud over at forringe billistens sikkerhed pga. øget bremselængde, så er det også med til at forstyrre ABS og andre køretøjssystemer. Derudover forårsager det også øget slid på dæk, fjedre og styretøjsdele. Bliver støddæmperne udskiftet i tide, er du altså også med til at forhindre andre reparationer som følge af slidte støddæmpere.

 

Vil du gerne have et produkt, der giver høj sikkerhed og komfort?
Hvis du vil have støddæmpere af høj kvalitet, kan du roligt vælge SACHS. Siden 1929 har SACHS leveret støddæmpere til de professionelle og er kendt for deres høje tyske kvalitet. Faktisk bliver SACHS støddæmpere første gangs monteret på over 10 millioner nye biler om året. Disse støddæmpere giver sikker ydelse og dynamik uanset terræn, så du kan være sikker på at få tysk perfektion og sikkerhed – både til bilfabrikkerne og eftermarkedet.

 

Hvorfor vælge SACHS støddæmpere:
• SACHS er hovedleverandør til OE
• SACHS bliver førstegangsmonteret på en langt række bilmodeller
• SACHS støddæmperne bliver udviklet og produceret i Europa

Du finder SACHS støddæmpere under "Støddæmpere" i webkataloget.