C.A.C. Fonden donerer 1 million kroner i en aftale med Industriens uddannelser

C.A.C. Fonden donerer en million kroner til Skills

C.A.C. Fonden, som ejer Aktieselskabet CARL CHRISTENSEN (i daglig tale CAC) og derigennem au2parts, har valgt at donere 1 million kroner i en aftale med Industriens uddannelser over en periode på 3 år.

Aftalen har, udover at støtte selve Skills og præmiere de dygtigste mekanikerlærlinge, til formål at sætte fokus på branchen og særligt personvognsmekanikeruddannelsen. Industriens uddannelser er arrangør af DM i Skills, som bliver afholdt hvert år forskellige steder i Danmark, næste gang i Roskilde den 18.-20. april 2024. De elever, der skal konkurrere til DM i Skills, findes gennem 3 regionsmesterskaber i henholdsvis Nord- & Midtjylland, Sønderjylland & Fyn og på Sjælland.

Til regionsmesterskaberne, som bliver afholdt på de tekniske skoler, bliver der konkurreret om en 1., 2. og 3. plads i Nord- & Midtjylland og på Sjælland, og en 1. og 2. plads i regionen for Sønderjylland & Fyn. Denne fordeling er bestemt ud fra antallet af tekniske skoler i regionerne. De 8 regionsvindere kvalificerer sig således til DM i Skills.

Danmark er i 2025 vært for EURO Skills, og derfor afholdes der ikke DM i Skills i 2025. Den treårige støtte fra C.A.C. Fonden kommer derfor til at dække årene 2024, 2026 og 2027.

Hvert år inviterer CAC de 8 regionsmestre, sammen med deres mester og underviser, til et besøg på CAC’s domicil i Aarhus, hvor vinderne vil blive fejret og deres præstationer blive markeret med præmier. Efterfølgende deltager CAC også til DM i Skills, hvor Danmarksmesteren vil blive kåret og belønnet med en værkstedsvogn samt et videreuddannelses- og rejselegat på 40.000 kr. Herudover inviteres alle 8 vindere af regionsmesterskaberne og deres mester eller underviser på en oplevelsestur til en reservedelsleverandør og en bilfabrik i udlandet, hvor CAC er vært.

CAC’s adm. Direktør, Thomas Jensen, der ved ovennævnte lejligheder repræsenterer C.A.C. Fonden, udtrykker sin glæde for C.A.C. Fondens donation; ”Det er utroligt godt for vores branche at få sat fokus på vigtigheden af uddannelse. Moderne biler er rullende computere, og vi har brug for at tiltrække de kvikkeste hoveder til branchen. Den tid, hvor en bil alene blev repareret med en hammer og en svensknøgle, er for længst forbi.
Med C.A.C. Fondens store donation, er fonden med til at bakke op om branchen, hvor fonden ultimativt gennem CAC og au2parts tjener sine penge”, udtaler Thomas Jensen.

Mvh
Aktieselskabet CARL CHRISTENSEN

CAC’s adm. Direktør, Thomas Jensen