Forårsklar?

Skal du have renset fliserne – på værkstedet eller derhjemme?

Så får du her et par tips til, hvordan du gør det nemt.

Når foråret kommer og solen begynder at varme, går vi også i gang med at gøre klar udenfor. Her er det som regel både fliser og træværk, der får en ordentlig omgang så de grønne alger kommer væk.
Det kræver nogle gange hårdt arbejde, at få algerne og flisepest væk, men med fliserens bliver det noget nemmere.

Hvad gør mine fliser grimme?

Normalt er det alger, der gør fliser og træværk grønt og misfarvet. Flisepest er grå og hvide pletter, der sætter sig på fliserne og det har det godt i både sol og skygge.

Hvordan fjerner jeg algerne?

Du kan fjerne alger på 3 måder.

Du kan bruge vand og en kost, men kan være utrolig hårdt da det kræver en del knofedt og arbejde. Du kan også vælge at bruge en højtryksrenser, men her skal du være sikker på, at fliserne kan klare trykket. Samtidig vil noget af fugesandet nok også blive fjernet ved det høje tryk.
Men der er en nemmere måde. Du kan nemlig bruge algefjerner. Algefjerneren blandes med vand, og så skal fliserne vaskes med blandingen og en kost. Herefter skal det have lov til at sidde et stykke tid, hvorefter der skylles efter med vand.

Hvordan fjerner jeg flisepest?

Hvis dine fliser har fået flisepest, kan det fjernes med kemi eller brun sæbe. Hvis du vælger at bruge brun sæbe, så kræver det mere fysisk arbejde end ved brug af kemi. Ved brug af kemi er fremgangsmåden den samme som ved alger. 

Husk, at du hos au2parts kan få algefjerner til dine fliser. Vi har Befa fliserens på lager. Det er en koncentreret fliserens, der løsner skidt, snavs og lavsvampe.