DM i Skills 2024

DM i Skills

C.A.C. Fonden fejrer regionsvindere i Skills

Fredag d. 15. marts havde C.A.C. Fonden, repræsenteret ved CAC’s Adm. Direktør Thomas Jensen, den store glæde at kunne markere regionsvinderne i Skills ved et større arrangement på selskabets domicil i det vestlige Aarhus, hvor ikke blot de otte studerende deltog, men hvor også deres mestre og undervisere var med.

C.A.C. Fonden har i flere år ydet støtte til Skills og har netop doneret endnu en million kroner til støtte for Skills og til præmiering af de studerende på personvognsmekanikeruddannelsen.

Regionsmesterskaberne blev afholdt i slutningen af 2023. Her blev de 8 bedste personvognsmekanikere fundet. Det er dem, som efterfølgende kommer til at dyste om danmarksmesterskabet i Skills for personvognsmekanikere ved det store Skills arrangement i Roskilde den 18.-20. april, hvor C.A.C. Fonden ligeledes deltager på standen
for personvognsmekanikere.

For at markere dagen, blev der serveret bobler, mens Thomas Jensen bød velkommen og fortaltelidt om CAC’s historie og mange
sjove anekdoter gennem tiden samt om branchens udvikling.

Dernæst blev hver vinder kaldt frem, og der blev fortalt ud fra de mange flotte udtalelser fra både mestrer og uddannelseskontaktpersoner, som eleverne havde fået med som ”skudsmål”. Som Thomas Jensen konstaterede, så er det tydeligt, at der her er tale om elitestuderende, der understreger, at reparation af biler i lige så høj grad i dag er computere på hjul som de er mekaniske køretøjer. Netop dette gør, at det er så vigtigt at kunne mestre både det teoretiske og det praktiske, hvilket er gennemgående for Skills uddannelserne. Vinderne blev herefter præmieret af C.A.C. Fonden, hvor 1 pladserne modtog 1 check på 20.000 kr., 2 pladserne 15.000 kr. og 3 pladserne 10.000 kr. Alle vindere modtog en momentnøgle med indgraveret ”DM i Skills 2024”, som CAC’s leverandør STAHLWILLE havde sponsoreret.

Efter tale og præmieoverrækkelserne blev der serveret smørrebrød og lidt godt til ganen, og deltagerne fik en rundvisning hos CAC af Thomas Jensen og Logistikchef Lars Riedel Jørgensen. Også her, blev turene krydret med talrige sjove anekdoter. Særligt fik CAC’s halvautomatiserede robotlager meget opmærksomhed. I dag består anlægget af 106.000 kasser og 56 robotter, men allerede nu er CAC i gang med en udvidelse af anlægget med yderligere 24.000 kasser og 5 robotter for at kunne håndtere det stigende antal varenumre, som lagerføres på koncernens hovedlager i Aarhus, og den flotte salgsvækst, som koncernens salgsdivision, au2parts oplever, med tocifrede vækstrater.

Inden eleverne, deres mestre og undervisere igen blev sluppet fri, blev der taget fællesbillede på centertrappen hos CAC. C.A.C. Fonden. ønsker alle regionsvinderne
tillykke med titlen, samt ønsker alle held og lykke til det kommende DM i Skills i Roskilde.

Regionsvinderne:
Sander Munk Løvenholdt, 1 plads ved regionsmesterskab i Øst.
Daniel André Pedersen, 2 plads ved regionsmesterskab i Øst.
Benjamin Thorgaard Andersen, 3 plads ved regionsmesterskab i Øst.
Rasmus Møller Nielsen, 1 plads ved regionsmesterskab ved regionsmesterskab i Syd.
Silas Henningsen, 2 plads ved regionsmesterskab i Syd.
Rasmus Bjørn Christiansen, 1 plads ved regionsmesterskab i Nord.
Magnus Skov Nielsen, 2 plads ved regionsmesterskab i Nord.
Mathias Øfverlind Schack Petersen, 3 plads ved regionsmesterskab i Nord.

DM i Skills 2024 præsenterede landets bedste lærlinge i 45 konkurrencefag inden for erhvervsuddannelserne, herunder personvognsmekaniker. Her dystede knap 300 elever fra erhvervsuddannelser i hele landet om titlen som danmarksmester i Skills inden for eget fag – herunder personvognsmekaniker.

I flere af fagene får vinderen også mulighed for at deltage i international sammenhæng i EuroSkills og WorldSkills.