Tålmodig kapital

Kender du CAC?

Aktieselskabet CARL CHRISTENSEN, eller i daglig tale CAC, har netop fejret 92 år. Jeg startede som adm. direktør i CAC i 1999, efter i en årrække at have arbejdet med handel med autodele i udlandet. Men jeg har kendt CAC siden 1977, hvor jeg som skole- og siden gymnasieelev tjente penge i mine sommerferier først på lageret, siden som chauffør og som ekspedient. Her lærte jeg også firmaets grundlægger, fabrikant Carl Christensen, der døde i 1984, at kende. 

Carl Christensen var en flittig mand, der sammen med dygtige medarbejdere, opbyggede en virksomhed med afdelinger i Aarhus (1927), København (1930), Odense (1950) og Aalborg (1956). Han etablerede endvidere i 1967 CAC Fonden, der primært skulle yde støtte til kunst og kultur. Over en årrække overdrog fabrikanten hele ejerskabet af både selskaber og bygninger til fonden, og fonden har gennem årene ydet stor støtte til forskellige kulturinstitutioner og museer. I forbindelse med fondens 90 års jubilæum valgte bestyrelsen endvidere at donere 1 mio. kr. til uddannelse af unge mekanikerelever i relation til Skills for at sikre fokus på vigtigheden af uddannelse i vores del af branchen.

I dag er virksomheden en af Danmarks absolut førende distributører af reservedele i Danmark, og gennem opbygning af vores grossistkæde au2parts er vi i dag den største danskejede autogrossist i Danmark. Det er vi stolte af! 

Vi investerer hvert år betydelige beløb for at kunne cementere og fortsat udbygge vores position på markedet og de services, vi tilbyder vores kunder. At være fondsejet  betyder ikke, at vi ikke skal tjene penge, men fondsejet betyder, at vi arbejder med ”tålmodig kapital”. I maj måned startede vi således et automatiseringsprojekt af lageret på vores hovedsæde i Aarhus. En investering til mere end 50 mio. kroner, som med 118.000 lokationer skal sikre, at vi også fremadrettet kan håndtere det stigende antal forskellige varer, som skal håndteres, for at vores kunder kan servicere deres kunders biler hurtigt og korrekt. Automatiseringen vil være i drift i slutningen af september i år, og vi vil glæde os til at vise løsningen frem for interesserede. I august åbner vi ny afdeling i Middelfart, og der planlægges flere andre tiltag til gavn for vores kunder. Netop "kundefokus" er sammen med værdierne ”Troværdighed”, ”Agilitet” og ”Kvalitet” grundstenen i virksomhedens succes og vil også være bærende for koncernen fremover.

Thomas Jensen
Adm. Direktør, CAC