Jaguar Land Rover vælger NTN-SNR

Nyudviklet letvægtsleje

NTN-SNR Roulements er stolte af at være valgt af Jaguars Special Vehicle Operation (SVO) til at deltage i det nye XE SV Project 8

Den nye Jaguar er en højtydende sportsversion af XE Saloon. Jaguar har udviklet den nye version af XE, så ejere kan køre bilen på både vej og racerbane. For at imødekomme de høje specifikationer, der kræves af Jaguar, har NTN-SNR udviklet et letvægts-leje, der har en høj stivhed, når det er monteret, og desuden har reduceret friktion og er meget holdbart. NTN-SNR trak på sin ekspertise inden for luftfart ved udvikling af lejet og foreslog brugen af keramiske kugler i stedet for standard stålkugler for at nå de gældende specifikationskrav. 
 
Som nævnt brugte NTN-SNR keramiske kugler i det nye hjulleje for at opfylde specifikationskravene. Denne teknologi er allerede blevet udviklet og testet i forbindelse med enkeltsædede racerbiler og 24-timers Le Mans racerbiler. 
En af fordelene ved at bruge denne teknologi er en vægtbesparelser på 210 gram pr. leje. Den samlede vægtbesparelse bliver således på 840 gram og det hjælper med til at bidrage til Jaguar XE SVs samlede ydeevne. Derudover giver keramiske kuglelejer mulighed for højere grad af stivhed, når lejet er monteret på køretøjet. Stivheden reducerer deformationen af lejet, når køretøjet bruges på racerbanen. De keramiske kugler, der anvendes i lejet, skaber også langt mindre friktion end en normal stålkugle, idet de gør det muligt for lejet at rotere meget lettere. Den mindskede friktion giver både højere ydeevne og bedre brændstoføkonomi.
Vægtbesparelse, ekstra stivhed og reduceret friktion hjælper til at forbedre chassisets dynamik, hvilket er vigtigt for et køretøj med en tophastighed på næsten 325 km/t.
 
 
Hos au2parts finder du hjullejre fra NTN-SNR, der sikrer dig en høj kvalitet og god holdbarhed.
Du finder hjullejre fra NTN-SNR på Onlineautodele.dk under "Hjullejre".