Tid til sommerdæk

Tid til sommerdæk: De rigtige dæk har aldrig været vigtigere

Med flere elbiler på vejene er det blevet endnu vigtigere at køre på de rigtige dæk og få dem monteret og indstillet korrekt. Udviklingen øger samtidig efterspørgslen på dækhotel.

I december var to ud af tre nye biler i de danske husholdninger elbiler. Med flere elbiler på vejene er det blevet vigtigere end nogensinde at have de rigtige dæk til årstiden. Det forklarer Søren Bjørn, der er Sales Manager hos Pirelli Danmark.

"Det er vigtigt på alle biler, men på elbiler, der typisk har bredere dæk end benzin- og dieselbiler, er det ekstra vigtigt at få sommerdækkene på for at få så lidt rullemodstand som muligt. Det sikrer, at rækkevidden bliver langt bedre, og her er betydningen af dækket særligt udtalt for elbiler", siger Søren Bjørn og tilføjer:

"Derudover er der også det sikkerhedsmæssige aspekt, og med elbiler, der tit vejer over to tons, er der mange kræfter på spil. Dækket skal kunne holde til mere, og det er essentielt med det rigtigt dæk for at sikre en god bremselængde".

Elbiler øger efterspørgsel på dækhoteller
"I takt med at der er kommet flere elbiler, er efterspørgslen på dækhotel-service steget". Det fortæller Casper Lysholm, der er indehaver af Motorgaarden Værksted i Næstved.

"Der er flere og flere, som spørger efter dækhotel. Især på elbiler er der mere teknologi, der for eksempel gør det sværere at indstille dæktryk korrekt ved skift, og det får mange til at overlade tjansen til os og samtidig få opbevaret dækkene. Samtidig er dækkene på elbiler typisk væsentligt større og tungere, så plads oghåndtering af dækkene er blevet vanskeligere", forklarer Casper Lysholm.

"Vi bruger kundestyringssystemet au2office, hvori det er registreret præcist, hvor hjulene befinder sig, og hvor slidte de er, hvilket alt sammen automatisk ryger ind på arbejdskortet, og det letter virkelig arbejdet. Samtidig tager vi billeder af alle kunders hjul og dokumenterer alt, så der ikke opstår nogen misforståelser", fortsætter han.

Hos autogrossisten au2parts, der står bag au2office har man også bemærket den stigende efterspørgsel på dækhotel gennem en stor interesse fra værkstederne på netop au2office.

"Med vores dækmodul i au2office får værkstederne et hurtigt visuelt overblik. Alle data om de opbevarede hjul ligger i systemet og kan tilgås direkte fra arbejdskortet. Ligeledes kan det let overskues, hvorvidt et dæk trænger til at blive skiftet, hvilket giver værkstedet god mulighed for at planlægge indkøb af nye dæk op til sæsonskift. Og lige netop når sæsonen skifter, kan der let laves ind-/udleveringspapirer, samt labels til hjulene via systemet. Alt dette plus meget mere, i vores dækmodul, er med til at optimere både driften på værkstedet, men også kundeserviceniveauet hos slutkunden", forklarer Thomas Hedelund, CIO, hos au2parts.

Søren Bjørn, Sales Manager hos Pirelli Danmark

au2office