Er autobranchen på rette spor?

Er autobranchen på rette spor?

Kalenderåret er ved at køre på det sidste, og i den forbindelse er det naturligt at se tilbage på året, der gik og gøre status. Det er især følgende punkter, jeg ofte bliver spurgt om:
- Udviklingen i markedet
- Udviklingen vedr. elbiler
- Første år med LUKOIL hos au2parts
- Øvrige nye tiltag hos au2parts

Udviklingen i markedet for ”autoreparationer” i Danmark.
Det har været et meget atypisk år med en meget mindre udvikling end i tidligere år. I skrivende stund er der kun officielle tal frem til 31. august, og udviklingen i hele den danske autobranche har kun været på plus 1,4 %. Samme periode sidste år var den på +7,6 %, og normalt på ca. 5 %. Ikke underligt at nogle klager, for der flyttes jo altid markedsandele fra den ene virksomhed til den anden.
Mange spørger selvfølgelig, hvorfor udviklingen ser ud, som den gør med den manglende stigning i omsætningen for alle danske autoværksteder – frie som mærkeværksteder. Svaret er: Det er meget svært at give et entydigt svar på.

Hvad sker der så for elbiler? Salget er ikke eksploderet. Nuværende og tidligere regering var meget aktive på dette område inden valget, men vi har hidtil ikke set nogle reelle tiltag. Derimod har vi set bl.a. Toyotas udtale, at de ikke tror på rene elbiler til almindeligt brug. De satser dog på Hybrid. Senest er der kommet rapporter om, at Elbiler belaster CO2 udledningen mere end alm. fossile brændstofmotorer, hvis hele kæden indregnes.
Hvad skal vi nu tro, er det populisme eller tilfældigheder? Det kan vi med sikkerhed se om nogle år eller fem.

Første år med LUKOIL i au2parts. Det er en succes. au2parts har med succes konverteret langt de fleste kunder fra det tidligere hovedmærke i au2parts til LUKOIL. Et skifte som dette er naturligvis forbundet med nogle praktiske udfordringer. Tusind tak til jer alle, som har fulgt os og vist os den tillid at skifte til verdens 3. største olieselskab.

Nye tiltag hos au2parts.
au2parts introducerer hele tiden nye tiltag, og her er især effektivitet i fokus.
2019 har dermed budt på spændende nyheder, her kan blandt andet nævnes:
- Årets største investering er ny lagerautomatisering hos CAC Århus.
- Ny au2parts afdeling i Middelfart
- au2booking og bilsalgsmodul i au2office
- au2sab bizz, et nyt epokeskabende redskab til at sælge Serviceaftaler
- Mange nye produkter i varesortimentet

Når status er ovre, er vi klar til endnu flere nye tiltag i 2020.

TAKK for i år.
TAKK er au2parts værdier og står for…
- Troværdighed
- Agilitet
- Kvalitet
- Kundefokus

au2parts direktør, Niels Skak, fortæller om året der er gået.